• Novinky

            • OZNAM - RIADITEĽSKÉ VOĽNO

            • Riaditeľ ZŠ s MŠ Bracovce 26 v zmysle platnej legislatívy určuje RIADITEĽSKĚ VOĽNO dňa 13. 10. 2023. Riadna prevádzka školy sa začne v pondelok 16. 10. 2023. 

            • Európska noc výskumníkov

            • Festival vedy Európska noc výskumníkov je najväčšou celoeurópskou iniciatívou zameranou na popularizáciu výskumu a inovácií. Žiaci našej školy sa 29.9.2023 zúčastnili tohto festivalu v Košiciach. Tento rok rezonovali tieto témy:

              - Svet okolo nás je ako zo sci-fi. Dokážeme ti to!

              - Moje zvieratko je veľký maškrtník, alebo cudzí predmet v tráviacej sústave.

              - Nekŕmte ma hlúposťami /ako sa starať o plazy/ 

              - Parazity vo svete globálnych zmien. Máme sa ich báť?

              - Neviditeľné sa stáva viditeľným – obrazová spektrometria v geografickom výskume

              - Inteligencia lietadiel – budúcnosť lietania?

              - Lasery – brána do sveta rýchlych procesov

              - Z Košíc na kométu, Merkúr a Ganymedes

              Žiaci si pozreli dané stánky a inovácie ich oslovili. Pozrite si fotografie v galérii. Ing. Ľ.Guľašová, Mgr. A.Lopatniková

            • Vyhodnotenie súťaže o Najväčšiu tekvicu

            • Do súťaže sa zapojilo 11 žiakov prvého stupňa školy. Tekvice boli rôznych tvarov a veľkostí. Niektoré dosahovali až gigantické rozmery. Bolo ťažké určiť tú najväčšiu, preto sme sa rozhodli odmeniť všetkých súťažiacich: Timea Miňová 1.A,  Anička Mihaľovová 1.A,  Elenka Dóciová 1.A,  Matúš Šamudovský 1.A, Lukáš Lakatoš 1.A, Jakub Kakoš 1.A, Jasmínka Varehova 2.A, Lucka Libaková 2.A, Tobias Vareha 3.A, Martin Žofčák 4.A, Števko Hrubý 4.A. Všetky tekvice budú vystavené v areáli školy. Dúfame, že na budúci rok sa do súťaže zapoja viacerí žiaci, veď úroda tekvíc je každý rok bohatá. Mgr. M. Nováková

            • EURÓPSKY TÝŽDEŇ ŠPORTU

            • Týždeň od 23.09.2023 – 30.09.2023 sa niesol v športovom duchu. Európsky týždeň športu je iniciatívou Európskej komisie na podporu športu a pohybovej aktivity v celej Európe. Je určený naozaj pre každého – bez ohľadu na vek, zázemie či úroveň zdatností. Hodiny telesnej výchovy sme strávili súťažením, či už šlo o štafetové behy, loptové hry alebo behy cez prekážkové dráhy. Veríme, že zostaneme verní aktívnemu pohybu a zdravému životnému štýlu po celý rok. Športu zdar! Mgr. A. Šantová, Mgr.  D. Lešková, Mgr. J. Miňová).

            • Európsky deň jazykov

            • Dňa 26. septembra sa každoročne oslavuje Európsky deň jazykov, ktorý bol vyhlásený Radou Európy v roku 2001. Cieľom Európskeho dňa jazykov je upriamiť pozornosť na dôležitosť učenia sa jazykov, podporiť rozvoj jazykovej a kultúrnej rozmanitosti a celoživotného jazykového vzdelávania. Hodiny anglického a ruského jazyka na našej škole boli spestrené rôznymi kreatívnymi aktivitami. Žiaci na prvom stupni sa naučili pozdraviť v rôznych svetových jazykoch a vytvorili pestrofarebné vlajky európskych krajín s ich pozdravmi. Na druhom stupni pracovali na úlohách zameraných na spoznávanie rozličných jazykov. Zároveň naši ôsmaci vytvorili jazykový strom, na ktorý napísali slová vo viacerých cudzích jazykoch. Ďakujeme všetkým žiakom a vyučujúcim, ktorí sa zapojili do akcie. Učiteľky anglického a ruského jazyka

            • Európsky týždeň mobility

            • V stredu 27.10.2023 sme sa v ŠKD venovali Dopravnej výchove v rámci Európskeho týždňa mobility. Dopravná výchova bola deťom priblížená formou hier a aktivít, prostredníctvom ktorých sa deti oboznámili so základnými pravidlami cestnej premávky, ktoré potrebujú vedieť ako chodci, kolobežkári či cyklisti. Deti preukázali vedomosti o dopravných značkách na dopravnom ihrisku, kde sme si zahrali hru a ukázali si, ako správne prechádzať cez cestu a ako jazdiť na bicykli alebo kolobežke. Mgr. Fedorová, Bc. Eva Hreháčová 

            • Didaktické hry v prírode a účelové cvičenie - jeseň 2023

            • Dňa 29. septembra sa na našej škole konalo účelové cvičenie a didaktické hry v prírode. Žiaci 2. stupňa  absolvovali  v rámci účelového cvičenia menšiu turistickú prechádzku k rieke Ondava, kde si následne opiekli dobroty a zahrali loptové hry. Po pekne strávenom dopoludní v prírode sa žiaci v sprievode učiteľov vrátili späť do školy. Žiaci 1. stupňa v rámci didaktických hier plnili rôzne športovo-branné úlohy v areáli našej ZŠ. Mgr. A. Šantová

            • Chránime deti - linka pomoci pre deti

            • Obvodné oddelenie policajného zboru v Trhovišti  nás požiadalo o zverejnenie kontaktov, ktoré môže ktokoľvek využiť  v prípade akýchkoľvek informácii alebo zistenia skutočnosti nasvedčujúcich, že ide o protiprávne konanie páchané na deťoch (šikana, zosmiešňovanie, ponižovanie, kyberšikana, vyhrážanie, bitie, týranie, sexuálne násilie a iné  protiprávne konanie).  Je to v rámci prevencie "Chránime deti".  

              Tel.: 0907 798 099,  

              E-mail: chranimedeti@minv.sk, oomi.trhoviste@minv.sk

            • Zbierka Biela pastelka 2023 - vyhodnotenie

            • 22.septembra 2023 sa žiaci našej školy zapojili ako dobrovoľníci zbierky Biela pastelka - na pomoc nevidiacim a slabozrakým. Jej výnos slúži na dofinancovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým pomáhajú sa začleniť do bežného života. Poďakovaním za príspevok bolo obdarovanie bielou pastelkou, ktorá znamená svetlo, keď okolo je tma. Podarilo sa nám vyzbierať 218,25 eur. Chceme vyjadriť uznanie a poďakovanie všetkým obyvateľom obce Bracovce, všetkým žiakom, pedagogickým i nepedagogickým zamestnancom za ich ochotu a spolupatričnosť. Všetkým darcom ĎAKUJEME!

            • Súťaž o najväčšiu tekvicu

            • Milí žiaci, vyhlasujeme súťaž o Najväčšiu tekvicu. Do súťaže sa môžu zapojiť všetci žiaci školy. Tekvice nemusia byť zdobené ani vyrezávané, ide hlavne o veľkosť. Nosiť ich môžete v týždni od 25.9. do 29.9.2023 do vestibulu školy pani upratovačke označenú menom a triedou.

              Tešíme sa na hojnú účasť.

            • Zbierka Biela pastelka 2023

            • 22. septembra 2023 už po dvadsiaty druhýkrát zamieri verejná zbierka Biela pastelka do ulíc slovenských miest a obcí. Dobrovoľníci a dobrovoľníčky nebudú chýbať ani v našej škole. Darcovia na znak vďaky získajú symbolickú pastelku, ako poďakovanie za dobré srdce a dobrovoľný finančný príspevok. Pastelka nie je len poďakovaním sa darcom za ich porozumenie a veľkorysosť, ale aj symbolom solidarity s ľuďmi so zrakovým postihnutím. Organizátorom zbierky je Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. 

            • Úhrada poplatkov za stravovanie

            • Milí rodičia, 

              vedúca školskej jedálne oznamuje všetkým  rodičom stravníkom, že šeky za stravu je potrebné vyplatiť do 25. dňa v mesiaci (tento mesiac do 25. septembra).  V prípade neuhradenia stravy,   žiak nebude mať  nárok na stravu až do uhradenia stravného.    

            • Dôležitý oznam

            • Vážení  rodičia,

               

              Nesmierne si vážime Váš záujem o výchovu a vzdelávanie Vašich detí a pravidelnú komunikáciu s vyučujúcimi.  Vedenie školy spolu s pedagógmi je za udržiavanie korektnej komunikácie  medzi učiteľmi a rodičmi , ktorá pomáha vzťahu i prospechu detí.  

              Chceme Vás však poprosiť, aby  ste na komunikáciu s pedagógmi  využívali vhodné formy, nástroje a hlavne frekvencie komunikácie:

              1. Komunikujte s učiteľmi a triednymi učiteľmi prostredníctvo  EduPage - aplikácie pre učiteľov, rodičov a žiakov. Dôvodom je viac možností pre Vás, rodičov, lepšia komunikácia a prístup k informáciám, jednoduchšie oznamovanie a ospravedlňovanie chýbania žiakov  a veľa iných zaujímavostí.
              2. Osobnú komunikáciu realizujte počas KONZULTAČNÝCH  hodín učiteľov na daný školský rok. Termíny konzultačných hodín na príslušný školský rok nájdete na webovom sídle školy a taktiež v oznamoch na budove školy.
              3. Zúčastňujte sa aktívne na rodičovských združeniach a iných triednych aktivít. 
              4. Vždy riešte problém najprv s príslušným učiteľom a až potom sa obracajte so svojimi pripomienkami na ďalších pedagógov a vedenie školy.
              5. Ak máte nejaké požiadavky a chcete ich riešiť osobne, nechajte odkaz na recepcii vo vestibule školy a príslušný učiteľ Vás bude kontaktovať. Nežiadajte okamžité riešenie Vašich požiadaviek, nakoľko vyučujúci sa venujú Vašim deťom a majú zodpovednosť za ich výchovu a vzdelávanie. 
              6. V prípade špecifických požiadaviek, neváhajte kontaktovať aj Školský podporný tím – sociálneho pedagóga, školského špeciálneho pedagóga, výchovného a kariérového  poradcu.

              Ďakujeme za rešpektovanie uvedených navrhovaných foriem komunikácie a veríme, že efektívnejšia  komunikácia medzi učiteľom a rodičom nám dopomôže aj k zlepšenému vzdelávania sa žiakov.

              Konzultacne_hodiny_2023-2024.docx

               

              Vedenie školy

            • OZNAM - RIADITEĽSKÉ VOĽNO

            • Riaditeľ ZŠ s MŠ Bracovce 26 v zmysle platnej legislatívy určuje RIADITEĽSKĚ VOĽNO dňa 14. 9. 2023. Riadna prevádzka školy sa začne v pondelok 18. 09. 2023. 

            • Zábavné workshopy SZUŠ Bačkov pre žiakov našej školy

            • Dnes 6. 9. 2023 si učitelia SZUŠ Bačkov pripravili pre žiakov 1. stupňa našej  ZŠ zaujímavé zábavné worshopy. Pedstavili svoje jednotlivé odbory, ktoré budú v  školskom roku 2023/2024 fungovať na našom detašovanom pracovisku - hudobný, výtvarný, tanečný.  Deti si zábavnou formou  mohli vyskúšať  každý odbor.  SZUŠ Bačkov pozýva všetkých záujemcov o štúdium.  Výška školného je  0,10 eur na celý školský rok. V prípade štúdia  v 2 odboroch (skupinová forma) je školné   5 eur mesačne. Špeciálne pre predškolákov a žiakov 1. ročníka ZŠ je možnosť štúdia v 2 odboroch v cene školného 0,10 eur na celý školský rok. 

              V prípade záujmu o štúdium je potrebné vyplniť prihlášku, ktorú Vám dajú triedni učitelia a odovzdať ju do 14. 9. 2023. 

            • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

            • Po dvojmesačnej prestávke aj naša škola otvorila svoje brány. Žiaci sa oddýchnutí vrátili do školských lavíc, kde ich v triedach privítali  ich učitelia.  Nový školský rok sme otvorili štátnou hymnou a príhovorom ministra školstva Daniela Butoru.  Asi najviac sa na začiatok školského roka tešili noví prváčikovia, ktorí si prvýkrát sadli do školských lavíc - aj keď to bolo iba na krátku chvíľu. Pani zástupkyňa Dr. Jana Dorčáková popriala všetkým žiakom na ceste za poznaním  veľa odhodlania, trpezlivosti a vytrvalosti. Zvlášť zaželala veľa úspechov žiakom 9. ročníka, ktorých čaká Testovanie 9 a prijímacie skúšky na stredné školy.  

            • Dotácia na šk. pomôcky v šk. roku 2023/2024

            • Prosíme rodičov žiakov, ktorí sú v hmotnej núdzi alebo majú príjem do výšky životného minima, aby v termíne do 8. 9. 2023 doručili vedúcej školskej jedálne potvrdenie o zaradení do evidencie v hmotnej núdzi alebo potvrdenie o príjme do výšky životného minima pre potreby dotácie na školské pomôcky v šk. roku 2023/2024.