• Novinky

            • Zbierka Biela pastelka 2023 - vyhodnotenie

            • 22.septembra 2023 sa žiaci našej školy zapojili ako dobrovoľníci zbierky Biela pastelka - na pomoc nevidiacim a slabozrakým. Jej výnos slúži na dofinancovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým pomáhajú sa začleniť do bežného života. Poďakovaním za príspevok bolo obdarovanie bielou pastelkou, ktorá znamená svetlo, keď okolo je tma. Podarilo sa nám vyzbierať 218,25 eur. Chceme vyjadriť uznanie a poďakovanie všetkým obyvateľom obce Bracovce, všetkým žiakom, pedagogickým i nepedagogickým zamestnancom za ich ochotu a spolupatričnosť. Všetkým darcom ĎAKUJEME!

            • Súťaž o najväčšiu tekvicu

            • Milí žiaci, vyhlasujeme súťaž o Najväčšiu tekvicu. Do súťaže sa môžu zapojiť všetci žiaci školy. Tekvice nemusia byť zdobené ani vyrezávané, ide hlavne o veľkosť. Nosiť ich môžete v týždni od 25.9. do 29.9.2023 do vestibulu školy pani upratovačke označenú menom a triedou.

              Tešíme sa na hojnú účasť.

            • Zbierka Biela pastelka 2023

            • 22. septembra 2023 už po dvadsiaty druhýkrát zamieri verejná zbierka Biela pastelka do ulíc slovenských miest a obcí. Dobrovoľníci a dobrovoľníčky nebudú chýbať ani v našej škole. Darcovia na znak vďaky získajú symbolickú pastelku, ako poďakovanie za dobré srdce a dobrovoľný finančný príspevok. Pastelka nie je len poďakovaním sa darcom za ich porozumenie a veľkorysosť, ale aj symbolom solidarity s ľuďmi so zrakovým postihnutím. Organizátorom zbierky je Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. 

            • Úhrada poplatkov za stravovanie

            • Milí rodičia, 

              vedúca školskej jedálne oznamuje všetkým  rodičom stravníkom, že šeky za stravu je potrebné vyplatiť do 25. dňa v mesiaci (tento mesiac do 25. septembra).  V prípade neuhradenia stravy,   žiak nebude mať  nárok na stravu až do uhradenia stravného.    

            • Dôležitý oznam

            • Vážení  rodičia,

               

              Nesmierne si vážime Váš záujem o výchovu a vzdelávanie Vašich detí a pravidelnú komunikáciu s vyučujúcimi.  Vedenie školy spolu s pedagógmi je za udržiavanie korektnej komunikácie  medzi učiteľmi a rodičmi , ktorá pomáha vzťahu i prospechu detí.  

              Chceme Vás však poprosiť, aby  ste na komunikáciu s pedagógmi  využívali vhodné formy, nástroje a hlavne frekvencie komunikácie:

              1. Komunikujte s učiteľmi a triednymi učiteľmi prostredníctvo  EduPage - aplikácie pre učiteľov, rodičov a žiakov. Dôvodom je viac možností pre Vás, rodičov, lepšia komunikácia a prístup k informáciám, jednoduchšie oznamovanie a ospravedlňovanie chýbania žiakov  a veľa iných zaujímavostí.
              2. Osobnú komunikáciu realizujte počas KONZULTAČNÝCH  hodín učiteľov na daný školský rok. Termíny konzultačných hodín na príslušný školský rok nájdete na webovom sídle školy a taktiež v oznamoch na budove školy.
              3. Zúčastňujte sa aktívne na rodičovských združeniach a iných triednych aktivít. 
              4. Vždy riešte problém najprv s príslušným učiteľom a až potom sa obracajte so svojimi pripomienkami na ďalších pedagógov a vedenie školy.
              5. Ak máte nejaké požiadavky a chcete ich riešiť osobne, nechajte odkaz na recepcii vo vestibule školy a príslušný učiteľ Vás bude kontaktovať. Nežiadajte okamžité riešenie Vašich požiadaviek, nakoľko vyučujúci sa venujú Vašim deťom a majú zodpovednosť za ich výchovu a vzdelávanie. 
              6. V prípade špecifických požiadaviek, neváhajte kontaktovať aj Školský podporný tím – sociálneho pedagóga, školského špeciálneho pedagóga, výchovného a kariérového  poradcu.

              Ďakujeme za rešpektovanie uvedených navrhovaných foriem komunikácie a veríme, že efektívnejšia  komunikácia medzi učiteľom a rodičom nám dopomôže aj k zlepšenému vzdelávania sa žiakov.

              Konzultacne_hodiny_2023-2024.docx

               

              Vedenie školy

            • OZNAM - RIADITEĽSKÉ VOĽNO

            • Riaditeľ ZŠ s MŠ Bracovce 26 v zmysle platnej legislatívy určuje RIADITEĽSKĚ VOĽNO dňa 14. 9. 2023. Riadna prevádzka školy sa začne v pondelok 18. 09. 2023. 

            • Zábavné workshopy SZUŠ Bačkov pre žiakov našej školy

            • Dnes 6. 9. 2023 si učitelia SZUŠ Bačkov pripravili pre žiakov 1. stupňa našej  ZŠ zaujímavé zábavné worshopy. Pedstavili svoje jednotlivé odbory, ktoré budú v  školskom roku 2023/2024 fungovať na našom detašovanom pracovisku - hudobný, výtvarný, tanečný.  Deti si zábavnou formou  mohli vyskúšať  každý odbor.  SZUŠ Bačkov pozýva všetkých záujemcov o štúdium.  Výška školného je  0,10 eur na celý školský rok. V prípade štúdia  v 2 odboroch (skupinová forma) je školné   5 eur mesačne. Špeciálne pre predškolákov a žiakov 1. ročníka ZŠ je možnosť štúdia v 2 odboroch v cene školného 0,10 eur na celý školský rok. 

              V prípade záujmu o štúdium je potrebné vyplniť prihlášku, ktorú Vám dajú triedni učitelia a odovzdať ju do 14. 9. 2023. 

            • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

            • Po dvojmesačnej prestávke aj naša škola otvorila svoje brány. Žiaci sa oddýchnutí vrátili do školských lavíc, kde ich v triedach privítali  ich učitelia.  Nový školský rok sme otvorili štátnou hymnou a príhovorom ministra školstva Daniela Butoru.  Asi najviac sa na začiatok školského roka tešili noví prváčikovia, ktorí si prvýkrát sadli do školských lavíc - aj keď to bolo iba na krátku chvíľu. Pani zástupkyňa Dr. Jana Dorčáková popriala všetkým žiakom na ceste za poznaním  veľa odhodlania, trpezlivosti a vytrvalosti. Zvlášť zaželala veľa úspechov žiakom 9. ročníka, ktorých čaká Testovanie 9 a prijímacie skúšky na stredné školy.