• Novinky

            • Sánkovačka v rámci náboženskej výchovy

            • Nastal čas zimných hier, konečne napadlo aspoň trošku snehu, teplota klesla  do  bodov mrazu. Otec Mgr. E. Zorvan a Mgr. J. Pčolinský presne vedeli naplánovať pre žiakov zaujímavú hodinu náboženskej výchovy - spoločnú SÁNKOVAČKU  v SKI Zámutov.    Žiaci si to na snehu poriadne užili. Otužovali sa, upevňovali si zdravie,   prekonávali strach, ovládali kĺzavý pohyb na klzáku, upevňovali si priateľstvá, kamarátstvo, tlačili sa, ťahali, kĺzali, pretekali, kto bude prvý.  Nechýbal spoločný obed v penzióne Opál v Zámutove a pred sánkovačkou  spoločná svätá omša.   Napriek tomu, že prišli unavení, premočení, ch úsmev hovorí za všetko - ďakujeme. 

            • Pozvánka na VALENTÍNSKY PLES (5.-9. roč.)

            • Srdečne pozývame  žiakov 2. stupňa na VALENTÍNSKY PLES,  ktorý sa uskutoční dňa 17.2.2023   v školskej telocvični. Ples sa začne o 13:30 hod. a opäť si tam zvolíme kráľa a kráľovnú plesu. Hlasovať môžu všetci prítomní, ktorí budú na plese. Vstupné  3 eurá. Čakájú  Vás aj pekné ceny na  tombole -   jeden tombolový lístok stojí 1 euro. Lístky na tombolu si môžete kúpiť u p.uč. Kičkovej a lístky na ples u p.  Mgr. D. Badžovej.  

            • Valentínska pošta

            • Milí žiaci, blíži sa Deň svätého Valentína a my tu máme opäť VALENTÍNSKU POŠTU. Ak máte niekoho, na kom Vám záleží, koho máte radi alebo sa mu chcete ospravedlniť a potešiť ho, napíšte mu odkaz, ktorý hodíte do našej valentínskej  schránky.  Schránka  bude umiestnená na dolnej chodbe.  Pošta Vám bude doručená do vlastných rúk v triede na Deň sv.Valentína. Na odkaz nezabudnite  napísať meno a triedu komu ho posielate. Mgr. D. Badžová 

            • Zimná sánkovačka v rámci náboženskej výchovy

            • Milí rodičia a žiaci, plánovaná sánkovačka v SKI Zámutov zajtra (30. 01. 2023) pre prihlásených žiakov a rodičov sa uskutoční . Odchod autobusu je ráno o  9.00 hod. pred budovou školy.   Cestou bude svätá omša v kostole. Nezabudnite si zobrať sánky, boby, či klzáky na sánkovanie a náhradné suché oblečenie, rukavice.   Žiaci, ktorí idú bez rodičov musia mať preukaz  poistenca.  Obed (polievka, pizza) je zabezpečený o 13.00 v penzióne Opál v Zámutove.  Predpokladaný návrat domov je okolo 14:30 - 15:00 hod.  Teší sa na Vás o.  Mgr. Emil Zorvan  a Mgr. Ján Pčolinský.  

            • Zimné športy

            • Zima je krásne ročné obdobie, ktoré k nám prichádza každý rok. Všetko sa zrazu zmení na rozprávku s bielou prikrývkou. K zime neodmysliteľne patria aj zimné športy. V ŠKD sme sa porozprávali o biatlone, lyžovaní, korčuľovaní či hokeji. A keďže počasie nám nedoprialo si tieto športy vyskúšať, tak sme si vyrobili lyžiarov aspoň z papiera a spoločne vyhotovili model lyžiarskeho strediska. Mgr. D. Fedorová

            • Deň komplimentov

            • V dnešnej dobe zaznieva veľa kritiky medzi ľuďmi. Ocenenie a pochvala sú v úzadí. Preto sme sa spolu s deťmi z ŠKD zamerali na tému komplimenty. Vysvetlili sme si význam komplimentov, že je príjemné a správne, keď si na ľuďoch všímame to dobré a pravdaže im to aj odkomunikujeme. Deti si vyskúšali vyjadriť kompliment vo dvojiciach. Potom sme pracovali na spoločnom projekte. Dúha je symbol nádeje a spolupatričnosti. Zaplnili sme ju farebnými srdiečkami. Vyfarbené usmievavé slniečka predstavovali radosť z pochvaly a povzbudenia. Deti na mraky písali komplimenty svojim kamarátom i svojím blízkym. Veď práve z mrakov padajú kvapky vody, ktoré tak potrebuje všetko živé na zemi. Buďme všímaví na to dobré, čo je v ľuďoch a nezabudnime im to povedať.  Mgr. V. Rebjáková .

            • AHA HO - decembrové číslo školského časopisu

            • Milí rodičia a žiaci, už v mesiaci december 2022 bolo v predaji ďalšie číslo nášho školského časopisu AHA-HO. Ak ste si ho nestihli zakúpiť, je  stále možnosť za symbolickú cenu 1 eura vlastniť  v tlačenej podobe toto jedinečné číslo, v ktorom sa uchováva bohatstvo šikovnosti a múdrosti našich žiakov.. Pre žiakov je určite zaujímavý aj žolík na poslednej strane, ktorý ak má pečiatku školy sa dá využiť v prípade nepripravenosti na vyučovanie.   

            • Preventívne aktivity v spolupráci s CPP Michalovce

            • V spolupráci s Centrom poradenstva a prevencie  so sídlom v Michalovciach sa  dňa 17. 1. 2022 v našej škole uskutočnilo niekoľko preventívnych aktivít. Pre žiakov 1. a 2.  ročníka   sme začali prvé stretnutie dlhodobejšej aktivity na  tému "Hodnotová orientácia".  Žiakom druhého stupňa sme pripravili  dve aktivity - pre 7 .a 9. ročník téma "Bezpečne na sociálnej sieti" a pre  6.-8. ročník téma "Ako predchádzať konfliktom". Preventívne aktivity sa realizovali skupinovou formou, s využitím prvkov aktívneho sociálneho a zážitkového učenia.  Dr. J. Dorčáková