• Novinky

            • Európsky týždeň mobility v ŠKD

            • ohtoročnou témou Európskeho týždňa mobility je ,,Lepšia dostupnosť“. V tomto duchu sme pripravili aj aktivity v popoludňajších hodinách v školskom klube. S deťmi sme pozreli videá s dopravnou tematikou a viedli rozhovor o doprave v našej obci, dopravných prostriedkoch a dopravných značkách. Deti kreslili námety na reflexné oblečenie a svoje vysnívané bicykle. Na záver spoločne urobili projekt, ktorému dali názov Bezpečne na ceste. Zhrnuli v ňom prípravu a základné pravidlá jazdy na bicykli.

              Ako motiváciu k tomuto alternatívnemu spôsobu prepravy na kratšie vzdialenosti vymyslela žiačka 3.A, Hanka Sevková túto básničku :

              Bicykel je super vec,

              o ňom je nejeden kec.

              Šibali veľkí aj malí,

              zábavy s ním veľa mali..

              Používať ho viac treba,

              lebo Zem je iba jedna!

              Vymeň auto za bicyk,

              Ide rýchlo ako nik!

              Mgr. D. Fedorová

            • Som vďačný

            • Deň vďačnosti sa oslavuje každoročne 21. septembra na celom svete. Každý z nás na tomto svete má byť za čo vďačný. Nie je samozrejmosťou, že žijeme, sme zdraví, máme čo jesť a piť, že máme kde bývať a môžeme chodiť do školy. Ocenenie si zaslúži naša rodina, naši učitelia, kamaráti, teda ľudia, ktorí nás majú radi a starajú sa o nás. Nech je tento deň začiatkom k tomu, aby sme sa každodenne zamysleli nad tým, čím sme boli obdarení a prejavili za to vďaku. Aj s deťmi z ŠKD sme sa porozprávali o tom, za čo sme v našich životoch vďační. A potom symbolicky do srdiečok vyjadrili svoju vďačnosť rodičom, kamarátom, ale i škole. (Mgr. V. Rebjáková) 

            • Zbierka Biela pastelka 2022

            • Milí žiaci, rodičia, občania obce Bracovce, Falkušovce!

               

              Touto cestou sa chceme poďakovať všetkým , ktorí  sa  dňa 23. 9. 2022 zapojili do verejnej zbierky Biela pastelka 2022.  Spoločne sa nám podarilo vyzbierať nádhenú sumu 151,08 eur

              Ďakujeme aj našim žiačkám Vaneske Kozárovej, Natálií Rezankovej a  asistentke Mgr Nicole Marcinovej za pomoc ako dobrovoľníci pri zabezpečovaní verejnej zbierky organizovanej Úniou nevidiacich a slabozrakých Slovenska spolu s našou základnou školou. 

            • BIELA PASTELKA

            • Vážení rodičia a žiaci!

              V piatok 23.09.2022 sa naša škola zapojí do verejnej zbierky BIELA PASTELKA, ktorú organizuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenka.

              Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím.

              Výnos Bielej pastelky je každoročne  použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, pri nácviku samotnej chôdze bielou palicou, pri výučbe  čítania a písania Braillovho písma, kurzami práce s kompenzačnými pomôckami, optickými a technicky náročnými pomôckami, pri nácviku sebaobslužných činností – varenie, upratovanie, pranie, žehlenie a teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľudom pomáhajú začleniť sa do  bežného života.

              Prispieť môžu žiaci a rodičia v našej škole v piatok 23.09.2022

            • Európsky týždeň mobility

            • Európsky týždeň mobility je každoročná kampaň udržateľnej mestskej mobility, podporovaná Európskou komisiou. Cieľom kampane, ktorá prebieha každý rok od 16. - 22. septembra, je podporiť európske miestne orgány, aby zaviedli opatrenia pre udržateľnú dopravu a podporili ju, a aby vyzvali ľudí k vyskúšaniu alternatív k osobnej automobilovej doprave. Týždeň vrcholí akciou „Deň bez áut", kde zúčastnené mestá a obce vyčlenia na celý deň jednu alebo viacero oblastí výhradne pre chodcov, cyklistov a verejnú dopravu. Každý z nás má na výber, akým druhom dopravy sa bude po rannom opustení svojho domova premiestňovať. Mgr. A. Šofranková

            • Pozor - súťaž v ZBERE PAPIERA

            • Milí žiaci, nakoľko každoročne sa zapájame do zberu papiera, tento rok sme prijali výzvu zúčastniť sa súťaže v rámci celého Slovenska so spoločnosťou  Zberné suroviny. Súťaž prebieha od 5. 9. 2022  do 31. 01. 2023. Vyhráva jedna škola v rámci kraja, ktorá vyzbiera najviac kg papiera. Škola, ktorá v uvedenom termíne vyzbiera  10 000 kg papiera získava kancelársky papier pre školu. 

              Vedenie školy a kolektív zamestnancov verí, že v našej škole   máme šikovných žiakov a rodičov, ktorí nepotrebný papier separujú.  Dúfame, že do konca januára 2022 sa nám podarí zlomiť rekord predminulého roka  6 816 kg  a vyzbierame 10 000 kg.